Montázsfilm vasutasnapra

A 2008. július 11-én megrendezett vasutasnapra egy montázsfilmmel készültünk a MÁV Zrt. megrendeléséből, „Szép a vasutas élet!” címmel. A zenei felvételen a Budapesti Vándor Kórus és Kovács Dániel (gitár) működtek közre, a szükséges zörejeket vasúti helyszíneken rögzítettük. A mi feladatunk a hangsáv elkészítése volt (zenei alap + zörejek), a film képi elemeit a Megatom Produkció készítette, a koncepció és szöveg a MÁV BGOK munkatársainak érdeme.

Videó

Hanganyag

Hallgass bele itt (csak zene):

Letölthető tömörített MP3 formátumban: „Szép a vasutas élet!” (csak zene)

Eredeti minőségben (audio CD-n) megrendelhető az itt található címen.

Technika

Szerző: KoBa(k)

MSN: kobalazs@gmail.com

42 hozzászólás

  1. Köszönjük, szakmai kritika sokat számít! 😉 A szöveg meg a koncepció sajnos adott volt; nem vagyok rá büszke, de fél nap alatt ki is kerültünk a Subbára. 🙁 Mondjuk várható volt sajnos, így jár aki a MÁV-val dolgozik sztrájkszezonban. 😀

  2. Hmm, szerintem a Subba miatt ne aggódj: ahhoz képest, amekkora felzúdulást és k…va anyázást el akart érni, szinte hozzá sem szólt senki… lehet, hogy kevesebben utálták, mint Subba várta 🙂 ? Ráadásul még pozitív megnyilvánulás is volt: többeknek tetszettek a vonatok 🙂

  3. MÁV-os, Olariu Péter: köszönjük! 😉

    Béla: a Subbán, ha betartják az ígéretüket és felteszik. 😀 Egy példányom van a kottából, ha komolyan szükséged van rá begépelem majd valamikor.

  4. Köszönöm miattam ne fáradj.
    Tehervonat persze nincs benne mert mi Cargo-s fattyak már nem is vagyunk vasutasok….

  5. Kedves Béla!

    A Cargo tényleg kimaradt, mert ha beleőrültünk se tudtuk berakni a „forgatókönyv” kemény 3 percébe, hogy a főszereplő mit csinál tehervonatok között :-(. Ha legalább lett volna egy jó vágóképünk, ahol egy tehervonat húz el a személy mellett, az segített volna, de olyan meg pont nem volt (ahhoz a részhez, hogy „szemed a pályán jó barát” – és a vágóképen két vonat – két jó barát- találkozik). Talán, ha megvalósul, hogy a Cargo saját mozdonyvezetőket képeztet, akkor már rátok is igazabb lehet a film! Hacsak az egyik kocsikapcsolás vagy kocsivizsgálat nem Cargos kocsin történik… Ja, és a kórusba is invitáltunk Cargo-s csajokat :-))), de ellenálltak :-)))) Ha esetleg tudsz énekelni, viszont a férfikarba szívesen látunk :-)))

  6. Meglepően jó lett, nekem is tetszik. Érdeklődni szeretnék, mi az eredeti dal címe, szeretném beszerezni azt is. 😉 Valami ír népi dal vagy gregorián ének?

    Előre is köszönöm!

  7. Jó ez a videó. Én szeretem a vasutat sőt vasutas vagyok. Csak az a gond, hogy ez a „drága” kormányunk szét bassza a vasútat és ezért nem érdemes vasútasnak lenni.

  8. Nekem is nagyon tetszik a videó. Ötletes volt! De a magyar szöveget még mindig nem találom, ha valaki segítene…

  9. Csak mert többen is kértétek, íme! 😉

    Szép csendesen telt életem, csak akkor dobbant meg a szívem
    az állomáson ha hallottam a mozdonyfüttynek hangját.
    Filimiooriooriay, filimiooriooriay, filimiooriooriay,
    szép a vasutas élet!

    A mozdony füstje messze szállt, a váltó új vágányra vált,
    szemed a pályán jó barát! Szép a vasutas élet!
    Filimiooriooriay, filimiooriooriay, filimiooriooriay,
    szép a vasutas élet!

    Fűtőházak rejtekén a szerelmet is megleltem én,
    a forgalmista csókja ég. Szép a vasutas élet!
    Filimiooriooriay, filimiooriooriay, filimiooriooriay,
    szép a vasutas élet!

    Hatvan évvel ezelőtt a hűvösvölgyi fák között
    egy gyermekálom teljesült. Szép a vasutas élet!
    Filimiooriooriay, filimiooriooriay, filimiooriooriay,
    szép a vasutas élet!

    Robogó vonat az életünk, sok állomást már ismerünk,
    ha kell új vágányra érkezünk. Szép a vasutas élet!
    Filimiooriooriay, filimiooriooriay, filimiooriooriay,
    szép a vasutas élet!

    Filimiooriooriay, filimiooriooriay, filimiooriooriay,
    szép a vasutas élet!

  10. Sziasztok! Metrósként nekem nagyon tetszett a film. Nemrég végeztem én is tanfolyamot és sok szép emléket jutatott eszembe. Nagyon jó kis film, gratula

    Metróscsávó from BKV

  11. Fogalmam sincs. 😀 Az eredeti ír szövegben is így szerepel, gondolom valami töltőszöveg lehet… ingyombingyom táliber. 😉

  12. Üdvözlök mindenkit!

    Nekem nagyon tetszett, szimpatikus kis videó! Rólunk szóló rész is nagyon tetszett!
    Minden elismerésem, szép hangú énekkarosok, jó videó!

  13. Sziasztok!
    Nem tudom, miért, nekem nagyon tetszik. A videó is, a tartalom is, az ének is, az egész úgy, ahogy van(hú de imádtam kórusban énekelni…). Nyilván közrejátszik, hogy imádom a vasutat. Azzal is fogok foglalkozni, aming meglesz a diplomám – az én területem persze nem jelenik meg a videón, pályás vagyok 🙂
    Köszönöm az élményt! =)

  14. A 7éves fiamnak ez a kedvenc dala,lévén nagy vasutrajongó,már megtanultuk kivülről,eggyütt szoktuk zengeni!!!Szerintünk nagyon jó,meg fogjuk tanitani a barátainknak is!

  15. A ti részetek,a kivitelezés nagyon nagyon tetszett! A tartalomban van pár pont, ami rettentő gyenge, de erről nem ti tehettek. Szóval csak gratulálni tudok.
    Annak meg kifejezetten örülök, hogy klasszikus zene van alatta, én is ezt a műfajt pártolom, tartom értékesebbnek (bár van értékes könnyű zene is, csak sokkal kevesebb). Igenis, lehet ebből a műfajból is gyönyörű – nagyon odavaló filmzenét csinálni!

  16. Ügyes videó, Éljen a vasút! Hamarosan én is vasutas leszek, gyerekkorom óta szeretnék a MÁV-nál dolgozni. Gratulálok a készítőknek és a forgatókönyvírónak.

  17. Mestermű, mind a videó, mind a kórusfelvétel! Ezt így kell csinálni, minden elismerésem!
    Én YouTube-on találtam rá a klipre (köszönet érte a megosztóknak), és azonnal ment is a kedvencek közé!
    A főszereplő egyébként tényleg vonatvezető, vagy csak a film kedvéért játszotta el egy vasutas szerepét? (Én spec az előbbire tippelek, mert túl hiteles ahhoz, hogy ne legyen igaz…)
    Második részt nem készítetek? 🙂

  18. Sziasztok!

    Nekem nagyon bejön! Szerintem aki fiatal és szereti a vasutat, biztos, hogy kedvet csinál neki ahhoz, hogy a vasúthoz menjen 🙂 Köszönet a videóért! 🙂 „Igazi vasutas hitvallás”

    Üdv!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .